V oblasti přípravy kávy se v poslední době objevují různé inovace a technologie, které mění způsob, jakým si kávu připravujeme a vychutnáváme. Říkáte si: cože? Jak může být něco tak tradičního s poměrně konzervativními způsoby přípravy vhodným dárkem pro technologického geeka? Uvidíte, může.
Automatizované systémy na přípravu mléčné pěny
Perfektní mléčná pěna s optimální teplotou není disciplína, kterou zvládají jen mistři světa. I když je pravda, že ta nejlepší profesionální děla stojí jako menší auto. Takové stroje mají integrovanou cloudovou technologii, perfektně napění horké i studené mléko v teplotním rozsahu od 4°C do 75°C a snižují plýtvání mléka až o 25 %. Nicméně i pro domácí použití si už fanoušek technologií může pořídit chytrou konvičku se speciálním inteligentním RDIF čipem, díky kterému dokáže napěňovač přečíst všechny informace, které potřebuje k zahájení šlehání dle nastaveného receptu.
Ledová káva nové generace
Znáte nitro cold brew? Je to studená filtrovaná káva sycená dusíkem, který kávě dodává krémovou konzistenci, sladkou plnou chuť a efektní vzhled. Moderní technologie získávají pomocí výkonné chladící jednotky a inovativní technologie dusík rovnou ze vzduchu. Profesionálům tak odpadá nepříjemná manipulace s vysokotlakými lahvemi.
Aeropressování v aeropressu
Rádi při přípravě kávy experimentujete? Spoustu prostoru pro tvořivost vám poskytne aeropress, přenosné zařízení vhodné na cesty, které na první pohled vypadá jako součást chemické laboratoře. Kombinuje výhody french pressu a dripperu, umožní vám experimentovat s různými poměry kávy a vody. Aeropress, který vymyslel Američan Alan Adler v roce 2005, si získal mnoho příznivců technologických novinek po celém světě.
Proměna každodenní rutiny v rituál
Když jde o to ohromit návštěvu nebo udělat program na teambuildingu, sifon nikdy nezklame. Příprava kávy v sifonovém kávovaru neboli vacuum potu či vacpotu je vizuálně efektní představení, které začíná už tím, jak tento kávovar vypadá. Svým vzhledem připomíná alchymistické náčiní složené z kahanu a dvou skleněných baněk spojených trubicí. Stroj, ve kterém se káva připravuje pomocí vakua, zažívá 200 let od svého vynalezení velký comeback. Není se čemu divit. Výsledkem je velmi chutná káva s plným a komplexním chuťovým profilem bez nečistot nebo sedliny.
Co šálek, to osobnost
Že existují moderní kávovary, které lze ovládat pomocí chytrých telefonů nebo hlasových asistentů, vás určitě nepřekvapí. Moderní chytré kávovary nabízejí více než jen pohodlí. Personifikují náš zážitek z kávy tím, že umožňují ovládat teplotu, objem i chuť pomocí aplikací. Sledují vaši spotřebu a automaticky objednávají kávu dřív než dojde, umožňují začít vařit na dálku a bezdotykově, získávají vodu ze vzduchu… Jediné, co budete muset udělat sami, je umístit si svůj oblíbený hrníček na správné místo. Pak už si vychutnejte svůj šálek kávy.