Cascara -nápoj ze slupek kávových zrn

Cascara je španělské slovo, které znamená "kůra" nebo "slupka".

V kontextu kávy se cascara vztahuje na sušené slupky kávových třešní, které jsou získávány během procesu zpracování kávových zrn. Když se kávová zrna extrahují z třešní, slupky jsou často opomíjeny nebo se používají jako kompost. Cascara z kávy se však stává populárním alternativním nápojem, který se připravuje namočením těchto sušených slupek ve vodě a následným přefiltrováním.

Cascara

Cascara je známá pro své ovocné a sladké chuti, které jsou méně hořké než klasická káva. Navíc obsahuje méně kofeinu než kávová zrna, ale více než čaj. Je bohatá na antioxidanty a další látky, které mohou přispět k celkovému zdraví. Cascara se také používá ve speciálních receptech, jako jsou sirupy, koktejly nebo pečivo.

Příprava Cascary

Příprava je velice jednoduchá.

  1. 25 g cascary zalijeme 500 – 750 ml vroucí vody
  2. 6 – 8 minut necháme louhovat
  3. Následně scedíme.

V létě je výborná také za studena.

Pokud chcete intenzivnější chuť, jednoduše nechte nápoj louhovat déle, anebo přidejte více cascary.

Káva Cascara

Jsme tu pro vás

a těšíme se na vaši zpětnou vazbu.
Můžeme vám s něčím pomoct? Nejste si jistí výběrem? Napište nám a my vám rádi poradíme.

Více článků

Jak připravit osvěžující ledovou kávu?
Tak schválně, jaké jsou vaše zkušenosti, když přijdete do kavárny a požádáte o ledovou kávu?...
Proč je acidita důležitá pro chuť kávy?
Slovo kyselý a slovo káva prostě nejdou dohromady. Když si je člověk představí vedle sebe,...